De afgelopen weken was het al nat en toen kwam storm Ciarán er nog eens overheen. Het hoogheemraadschap heeft de gemalen volop aan staan, maar al dat extra water is niet zomaar weggepompt. "We hebben zeker nog twee dagen volle bak bemaling voor de boeg. Het kan dus zijn dat je ziet dat het water in de sloten hoog staat of dat er mogelijk sprake is van wateroverlast."

Ondanks de buien op vrijdag, daalt het waterpeil langzaam terug naar normaal niveau. "Als er meer neerslag komt, dan duurt dat langer. De verwachting vandaag qua regen lijkt zich gunstig te ontwikkelen. Ook zaterdag en zondag kunnen we nog wel meer uitmalen dan er volgens verwachting gaat vallen. Houd er rekening mee dat het dit weekend in ieder geval nog goed nat blijft!

De sluizen aan het Markermeer en IJsselmeer waren vanwege de hoge waterstand dicht, maar inmiddels zijn ze weer open. "Door het bijschakelen van het nieuwe gemaal Monnickendam hebben we meer water het gebied uit kunnen pompen dan ooit tevoren." (foto: HHNK)
Pin It
Bekeken: 1298x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/