Het mag eigenlijk geen geheim zijn: inwoners van de gemeente Bergen hebben het financieel gezien vaak beter dan anderen. Maar dat gegeven zorgt ook voor een landelijke notering. Met een doorsnee vermogen van 389.700 euro per huishouden hoorde Bergen vorig jaar bij de rijkste vijf gemeenten van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De overheidsorganisatie berekende het gemiddelde vermogen per huishouden voor elke gemeente. Alleen inwoners van Bloemendaal, Laren, Heemstede en Blaricum zitten statistisch gezien vaker in de slappe was dan de Bergenaren. Inwoners van Blaricum spannen de kroon en hebben gemiddeld 633,3 duizend euro aan vermogen. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat het vermogensverschil ieder jaar weer afneemt. Volgens experts heeft dat voornamelijk te maken met de gestegen huizenprijzen.

Overigens: ook de andere gemeenten in onze regio doen het ook niet slecht. Inwoners van Heiloo hebben gemiddeld 356,9 duizend euro aan vermogen. Gevolgd door Dijk en Waard met 207,7 duizend en Alkmaar 144,9 duizend.
Pin It
Bekeken: 1391x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/