De Kooltuin, het Luttik Oudorp, de Grote Kerk: het is allemaal zo Alkmaars als kaas. Gedetailleerde schilderijen van deze en andere echt Alkmaarse plekken hangen vanaf zaterdag 11 november in het Hollands Kaasmuseum. Dat viert zijn 40-jarig jubileum met een tentoonstelling van het werk van Kees Winder.

Het jubileum gaat in wat misschien wel Alkmaars bekendste museum is zeker niet ongemerkt voorbij. De expositie met twaalf bijzondere schilderijen maakt het museum over kaas ook voor kunstliefhebbers interessant.

Kees Winder groeide op in de Alkmaarse binnenstad en geeft nu kleur aan zijn jeugdherinneringen. Hij gebruikt bij het schilderen een bijzondere techniek, waarbij hij begint met een gedetailleerde schildering in lichte kleurtinten, die dan stapsgewijs op kleur wordt gebracht met transparante olieverf. Een tijdrovend proces; als het sneller moet, kan Winder ook met aquarel uit de voeten. Het verschil tussen die twee technieken is op de expositie goed te zien.

De schilderijententoonstelling is vanaf 11 november tot eind januari te bezoeken. Entree kost 6,50 euro voor volwassenen, online is dat zes euro. De Museumkaart en de Alkmaar Pas geven vrij toegang. Zie ook de website van het museum. Een voorproefje is hier te bekijken.
Pin It
Bekeken: 608x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/