Het was eigenlijk wel een boeiend schouwspel met veel potentie voor ellende. Want wie durft wel en wie durft (op het laatste moment) niet? En hoe lang duurt dat niet durven? Dinsdagochtend werden automobilisten die vanuit Dijk en Waard naar de A9 wilden, getrakteerd op een file op de N242. De oorzaak bleek te liggen in de elektrische installatie van de Leeghwaterbrug. De lichten stonden daar op rood, maar de slagbomen sloten niet. En de brug ging ook niet open. (tekst loopt door onder foto)

Wel de waarschuwingslichten, maar niet de slagbomen. En ook het brugdek bleef dicht. (foto: Streekstad Centraal)


En dat zorgde voor wisselende en onzekere reacties bij de de automobilisten. Die werden al ruim voor de brug met gele knipperlichten gewaarschuwd dat de brug open zou staan.  Verderop bevestigen knipperende rode waarschuwingslichten boven de weg die boodschap. Sommige automobilisten stopten daarom vóór de brug en bleven keurig wachten. Tot ze in de gaten kregen dat de bomen dus niet omlaag gingen én het verkeer op de andere baan gewoon doorreed. Zelfs een eenzame fietser bleef minutenlang wachten voor wat niet kwam. Hij had wat aanmoediging nodig maar vervolgde daarna toch maar zijn weg. (tekst loopt door onder foto)

De belofte van automatisch dalende bomen werd dinsdagochtend (gelukkig) niet waargemaakt (foto: Streekstad Centraal)


Vervolgens wordt ook door de automobilisten die vooraan in de rij staan heel, heel voorzichtig over de brug gereden en komt het verkeer weer op gang. Tot de volgende automobilisten weer keurig voor het rode licht stopen en de boel weer stagneert.  Het was een zichzelf continu herhalende situatie die rond 09:00 uur zorgde voor een flinke file richting de A9. De exacte oorzaak van de storing is nog niet duidelijk, maar het vermoeden is dat een (te) zware vrachtwagen er voor gezorgd heeft dat de voorwaarschuwingsseinen geactiveerd zijn. Onderhoudsmonteurs die op dat moment bezig waren met periodiek onderhoud zagen de melding op de schermen  verschijnen en konden, omdat ze al ter plaatse waren, snel ingrijpen.
Pin It
Bekeken: 4095x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/