Als het aan de gemeente Dijk en Waard ligt worden de komende jaren twee nieuwe Integrale Kindcentra (IKC) gebouwd in Heerhugowaard. Het college van burgemeester en wethouders wil dat doen in samenwerking met de schoolbesturen van de Stichting Blosse en Stichting Allente.

Allereerst: wat is nou een IKC? Een IKC is een Integraal Kindcentrum. Oftewel een organisatie waar kinderen van nul tot dertien jaar terecht kunnen voor onderwijs, opvang en een tal van welzijnsactiviteiten. De gemeente wil IKC's realiseren bij De Vaart, aan de Standerdmolen 2, en De Carrousel aan de Smaragd. Door deze twee centra te concentreren komen meerdere plekken vrij die herontwikkeld kunnen worden voor bijvoorbeeld woningbouw. (Tekst gaat verder onder de foto)

Een Dijk en Waards voorbeeld van een Integraal Kindcentrum is het IKC in Sint Pancras.


De plannen voor de Integrale Kindcentra in Heerhugowaard zijn niet van de ene op de andere dag bedacht. Sterker nog: er gaat een meerjarige geschiedenis vooraf aan de wil om de centra te bouwen. Al in 2018 is gestart met het maken van plannen voor een herschikking van het basisonderwijs in de Edelstenen-, Molen- en Rivierenwijk.

Kortom: in Heerhugowaard zijn verschillende verouderde schoolgebouwen, die ook te kampen hebben met toenemende leegstand. Het viel niet alleen het college op, maar ook fractievoorzitter Joke van Ruitenbeek van de lokale partij Senioren Dijk en Waard. Dit voorjaar vestigde zij de aandacht op met name het leegstaande schoolgebouw van Nexus. "Vandalisme en de onrust die kan ontstaan als gebouwen leeg komen te staan willen we voorkomen", benadrukte Van Ruitenbeek. De politica vroeg zich af of de panden omgebouwd kunnen worden naar appartementen of studio's. In een reactie liet de gemeente destijds weten onderzoek te doen naar het grotendeels leegstaande schoolgebouw.

Maar daarover is nog weinig duidelijkheid. Wel dus over de verschillende locaties in de Edelstenen-, Molen- en Rivierenwijk. Op De Vaart komt ook een gymzaal en in een later stadium een dementiecentrum. Op De Carrousel is het plan om naast onderwijs en kinderopvang, ook een dagopvang voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking te realiseren.

De gemeente heeft per locatie een voorbereidingskrediet van vijf ton beschikbaar gesteld om de plannen verder uit te werken.
Pin It
Bekeken: 566x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/