Nog twee weken te gaan en dan vinden de verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats. In 220 gemeenten, waaronder Alkmaar, Dijk en Waard en Bergen, zijn dan 'inclusieve' stembureaus waar mensen met een (licht) verstandelijke beperking actief zijn als vrijwilliger. Dat zijn er weer meer dan de vorige landelijke verkiezingen.

Landelijk projectleider Marian Geling van stichting Prokkel is blij dat weer meer gemeenten zich hebben aangesloten. "Voor de meer dan één miljoen mensen in Nederland met een licht verstandelijke beperking is het heel belangrijk dat ze betrokken worden bij dit democratische proces. En ook zorgt het voor meer ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking en daarmee verbreedt het de kijk van mensen."

"Vaak doen ze net als de andere vrijwilligers dezelfde taken, met het enige verschil dat ze dit, indien nodig samen doen met een andere vrijwilliger. Alhoewel sommige mensen het helemaal zelfstandig doen", vervolgt Geling. "Momenteel zijn er al 350 duo’s gevormd. Net als de andere stembureauleden doen ook de meeste vrijwilligers met een licht verstandelijke beperking de toelatingstoets die voorafgaand aan de werkzaamheden moet worden gedaan. Als voorbereiding op de toets en de praktijk organiseert stichting Prokkel online lessen en een praktijkdag."

De Tweede Kamerverkiezingen zijn woensdag 22 november.
Pin It
Bekeken: 748x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/