Het Tamarixplantsoen in Heerhugowaard is mooier, groener en speelser dan ooit. Donderdag kwam de GroenSpoor Plantestafette langs. Leerlingen van groep 8 van de Pater Jan Smitschool hebben donderdag struiken en planten geplant rond de nieuwe jeu de boules-baan, samen met cliënten van wijkcentrum Arboretum en vrijwilligers van vereniging Groei&Bloei. Wat een grasveld was, is tot een kleurrijk parkje omgetoverd. Met allemaal bloemen en dat is weer goed voor  insecten zoals bijen en vlinders.

"Dit is de vierde keer dat Dijk en Waard meedoet aan de plantestafette en dat is niet voor niets", vertelde wethouder biodiversiteit en klimaatadaptatie Annette Groot voorafgaand. "Wij mensen hebben de natuur nodig en daarom zetten wij flink in op vergroening van onze gemeente. Ook op deze plek hebben tegels plaats gemaakt voor meer en afwisselend groen."

Na nog een woordje van Dorien Kotterman van De Groene Reiger, initiatiefnemer van de Plantestafettes, gaf wethouder Groot ‘de startschop’ met het planten van de eerste struik. Ondanks de plassen waardoor alleen vanaf het wandelpad geplant kon worden, waren na een uur al heel veel planten en struiken in de grond gezet. Alle deelnemers kregen achteraf een zakje biologische bolletjes mee als bedankje. Wethouder Groot had nog een verrassing voor Diana Voorthuijsen van het wijkcentrum: een set jeu de boules-ballen en een hark. "Als dank voor jullie steun en hulp bij het mogelijk maken van deze plantenestafette. En hiermee zorgen we ervoor dat de jeu des boules baan goed gebruikt kan worden. Zo genieten nog meer mensen uit de buurt gezellig samen van dit mooie stukje groen."

Stean Gerards werkt bij de gemeente en is verantwoordelijk voor het ontwerp van de herinrichting: “Door hoogteverschillen ontstaat er levendigheid op het terrein. Op de glooiingen groeien dezelfde planten, dat geeft in de zomer een geweldig effect. Én zijn geparkeerde auto’s minder zichtbaar. Verder kozen we voor veel verschillende groensoorten waardoor er van april tot november iets bloeit. De vijf nieuwe bomen bijvoorbeeld bloeien in het voorjaar al en bieden schaduw als de zon schijnt. Daarmee is dit ook op warme dagen een heerlijke plek om van het groen te genieten.”

Dijk en Waard was de zesde van vijftien gemeenten waar de Plantestafette dit seizoen doorheen komt. Het is ook de vierde keer dat de gemeente, voorheen als Heerhugowaard, meedoet en is daarmee de langst deelnemende gemeente. (foto: gemeente Dijk en Waard)
Pin It
Bekeken: 437x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/