De christelijke kerkgemeenschap in Broek op Langedijk laat in een gezamenlijk statement weten de 'schadelijke en bedreigende' actie aan het adres van kindcentrum Het Mozaïek niet-christelijk te vinden. Naast de vernieling van de regenboogvlag, werd ook een bord geplaatst met een Bijbelse boodschap. "We keuren deze respectloze actie ten zeerste af."

Een van de schoolmedewerkers ontdekte de verscheurde vlag en het bord vorige week donderdagochtend. "De vlag hing er op verzoek van de kinderen", verklaarde directeur Helene de Vries eerder. "We vieren de Week van Respect. De kinderen hechten er waarde aan: dat iedereen zichzelf mag zijn en zich hier veilig mag voelen." De directeur heeft aangifte gedaan.

Bij de christelijke school wappert inmiddels een nieuwe regenboogvlag. Ook gaat de Week van Respect ook gewoon door. "Juist vanuit onze identiteit willen wij diversiteit respecteren en omarmen. We zijn geschokt dat vanuit de beleving van de religie zo respectloos en destructief gehandeld is", aldus de directrice tegen mediapartner NH.

Burgemeester Maarten Poorter stelde een nieuwe vlag ter beschikking. (foto: NH Media / Anne Klijnstra)


Tijdens de zondagse dienst in de hervormde kerk van Langedijk werd ontdaan en verdrietig op het nieuws gereageerd, vertelt predikant Leon van den Dool. "Het is een schok voor iedereen binnen de kerkgemeenschap. Als christen kun je soms anders denken, maar juist dan is ontmoeting nodig. We moeten op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Naar elkaar luisteren in plaats van ons vast te bijten in discussies."

Volgens de predikant staat één ding vast: zo heeft God de woorden niet bedoeld. "Neem niet deel aan de onvruchtbare werken van de duisternis, maar ontmasker ze. Ontmaskeren doe je in gesprekken in het open daglicht, niet met het stiekem plaatsen van borden in het holst van de nacht." De gescheurde vlag doet hem denken aan het verhaal van Sint Maarten. "Met zijn zwaard sneed hij zijn mantel doormidden en gaf de helft aan een arme man tegen de kou. Die nacht droomt hij van Jezus en ziet hij dat die bedelaar eigenlijk Jezus was. Als je iets verscheurt, laat dit dan uit liefde zijn en niet uit haat."

In verband met de gebeurtenis koos de predikant voor de dienst van afgelopen zondag een speciaal gebed uit: "De haat, die een muur optrekt tussen volkeren, culturen en mensen. Vader, vergeef."

 

 
Pin It
Bekeken: 572x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/