AZ gaat geen kaarten verkopen voor de uitwedstrijd tegen Legia Warschau op donderdag 14 december. Dat meldt de club op de eigen website. "We tot de conclusie gekomen dat de veiligheid van onze supporters niet gegarandeerd kan worden."

De wedstrijd in Warschau is beladen. Het zou de opvolger zijn van het treffen pp 5 oktober in Alkmaar, dat helemaal uit de hand liep. Omdat het buiten het stadion onrustig was, werden het Poolse team en hun staf enige tijd in het stadion gehouden na de wedstrijd. Dat viel bij de spelers en staf van Legia verkeerd. Bij een opstootje dat daar ontstond zouden twee spelers van het Poolse team een medewerker van AZ hebben mishandeld. Twee spelers zijn aangehouden in Nederland, maar inmiddels weer op vrije voeten.

De Poolse lezing van de gebeurtenis is heel anders, schrijft mediapartner NH. Zij geven aan dat er excessief geweld is gebruikt tegen zowel de spelers als officials van de club, door de veiligheidsmedewerkers van AZ en door de Nederlandse politie. Het conflict liep hoog op: zo hoog dat er sprake is geweest van een lastercampagne tegen Alkmaarse ondernemers.

Naast het onderzoek naar de mishandeling van het AZ-personeel loopt er ook een onderzoek naar het al dan niet gebruiken van buitensporig geweld door de Nederlandse politie tegenover de Poolse supporters, voorafgaand aan de wedstrijd.

Volgens AZ is er overleg geweest over de situatie, en kwam daaruit naar voren dat de veiligheid van supporters tijdens de uitwedstrijd in december niet gegarandeerd kan worden. Daarop heeft de club besloten om geen kaarten te verkopen. Ook raadt de club supporters aan om niet op eigen gelegenheid naar de wedstrijd te gaan.
Pin It
Bekeken: 1330x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/