Het valt op. Sterker nog: je kan er bijna niet omheen. Het kunstwerk schuin achter school De Nieuwe Draai in Heerhugowaard. De sculpturale ‘ring’ met de letters ‘Kunst met een Draai’ is niet alleen een werk, maar ook een plaats om te zitten en elkaar te ontmoeten. Het beeld is officieel onthuld. In het bijzijn van kunstenaar Martijn Sandberg, wethouder Annette Groot en de kinderen van school De Nieuwe Draai.

Wie niet maandelijks of wekelijks in nieuwbouwwijk De Draai te vinden is, kijkt waarschijnlijk zijn ogen uit. Nieuwbouwproject na nieuwbouwproject wordt gerealiseerd op de Heerhugowaardse uitbreidingslocatie. Naast 2.650 woningen, zullen er ook een aantal kunstwerken geplaatst worden. Waaronder dus het beeld 'Kunst met een Draai'. Gemaakt door Martijn Sandberg - geen onbekende naam in de kunstwereld. Sandberg werkt vaak aan kunstopdrachten in wijken en buurten. Recent werd hij onderscheiden voor zijn werk in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt. Sandberg staat bekend om zijn beeldtaal van kunst. De letterkunst is meestal geïntegreerd in dragers zoals bakstenenmuren, straatwerk of andere uitingen.

Zoomen we in op dit specifieke kunstwerk, dan zien we niet alleen een cirkel. Want de ring is meer dan een eyecather, 'Kunst met een Draai' is ook een plaats om te zitten. Om elkaar te ontmoeten. Wethouder John Does vertelde eerder al dat hij zeer tevreden is met het werk. "Kunst is belangrijk in onze leefomgeving. Het leert ons de betekenis van het leven. Het verrijkt ons."
Pin It
Bekeken: 514x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/