De gemeente Dijk en Waard krijgt bijna vijf miljoen euro om sneller woningen te bouwen. De komende twee jaar moeten de bouwwerkzaamheden starten op vijf verschillende locaties. "Mooi dat we de woningen hiermee versneld kunnen bouwen", reageert wethouder Nils Langedijk.

De ene heipaal is de grond nog niet in, of de volgende wordt al geslagen. Het is bouwen, bouwen en nog eens bouwen in Dijk en Waard. Als het aan het gemeentebestuur ligt, worden voor 2030 minstens 10.000 woningen gerealiseerd in Heerhugowaard en Langedijk. Om sneller huizen te bouwen geeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zo'n 4,7 miljoen euro. Het geld wordt gebruikt voor de realisatie van drie projecten in het Stationskwartier: Stationshaven, 3Kwartier en Stationsmeester. Dat laatste project is recent in de verkoop gegaan. Langs het spoor in Heerhugowaard verrijzen de komende jaren twee torens. In de gebouwen komen 82 koophuizen, 84 huurappartementen en verschillende commerciële ruimten. (Tekst gaat verder onder de foto)

Het Heerhugowaardse Stationskwartier gaat de komende jaren ingrijpend veranderen. Een spoorondertunneling wordt gerealiseerd op de Zuidtangent. Daarnaast komen er honderden woningen.


Tot zover de drie projecten in het Stationskwartier. Daarnaast worden ook twee andere Heerhugowaardse gebouwen versneld gerealiseerd. Het gaat om de ontwikkeling van Woonstichting Langedijk aan de Gildestraat en de Hectorlaan. De investering van Het Rijk zorgt voor het versneld bouwen van in totaal 599 huizen. "Met deze vijf projecten worden 320 sociale huurwoningen gerealiseerd. Mooi dat we die woningen met deze Startbouwimpuls versneld kunnen bouwen in Dijk en Waard."
Pin It
Bekeken: 701x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/