In de regio is het aantal WW-uitkeringen is afgelopen maand vrijwel onveranderd gebleven. In gemeente Alkmaar was er een toename met 14 WW'ers, maar die werd voor de helft gecompenseerd door afnames in Bergen en vooral in Heiloo. Dat blijkt uit een update van het UWV. Het gebrek aan geschikt personeel blijft in veel sectoren hoog, met slechts 1,3 procent van de regionale beroepsbevolking in de WW.

Door de arbeidskrapte en het lage percentage WW'ers is het aantal doorstromers naar de bijstand in 2022 meer dan gehalveerd. In Noord-Holland Noord stroomde nog maar 2,3 procent van de ex-WW'ers door naar de bijstand, terwijl 70 procent weer aan het werk ging. De rest kwam niet in aanmerking voor een bijstandsuitkering, vooral vanwege een andere kostwinnaar in het huishouden of eigen vermogen.

Ondanks dat er alweer voor langere tijd relatief weinig instroom is, blijft het landelijke aantal bijstandsuitkeringen al sinds september 2022 steken op net onder de 400.000. Het lijkt erop dat het gros van deze mensen permanent in de gewone of bijzondere bijstand zit. Moet wel gezegd worden dat het CBS-getallen voor dit jaar nog niet definitief zijn.
Pin It
Bekeken: 841x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/