Het was een groot succes, vertelt Pascal van IJzendoorn. Samen met zijn collega's van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) organiseerde hij dit weekend een datingevenement in Heerhugowaard. "Het was echt boven alle verwachtingen. Fijn om dit te doen."

Verschillende mensen met autisme hoopten zaterdag de liefde te vinden in het NVA-huis aan de Deimoslaan. Zeven matches waren aanwezig en dat leverde volgens Van IJzendoorn zeker drie mooie ontmoetingen op. "En een vierde koppel wil er nog even overdenken." We spraken eerder met Van IJzendoorn over het evenement. De secretaris noemde het initiatief bij voorbaat al een leermoment. "Het is ook voor ons de eerste keer. De een heeft waarschijnlijk wat meer begeleiding nodig dan de ander." En terugkijkend was de ervaring zeker leerzaam: "De hulp die we hebben geboden was per match heel wisselend. Bij de een trokken we de deur dicht en konden ze zich prima redden, ze giechelden zelfs. De andere koppels hadden wat meer moeite. Je zou zeggen dat deze dates dan ook resulteren in een nee, maar dat was niet het geval."

Het kan een uitdagende combinatie zijn. Autisme en een zoektocht naar die ene grote liefde. Wanneer ben je verliefd en wat moet je dan eigenlijk doen? Zomaar wat vragen die boven de markt kunnen hangen. "We hebben mensen bij elkaar gebracht.  Dat is het mooie van dit initiatief. Iedereen heeft een mooie ervaring gehad en in ieder geval kunnen oefenen met nieuwe contacten."

Met deelnemers uit de hele provincie en tientallen reacties op het initiatief, lijkt een vervolg voor de hand te liggen. "Ja, het smaakt zeker naar meer. Het is zo mooi om weer stelletjes deze ondersteuning te geven. Mensen kwamen ook uit de verre omgeving. Van de Kop van Noord-Holland tot zelfs Hoofddorp. Dus we kunnen concluderen dat het de moeite zeker waard was. De volgende sessie zal waarschijnlijk aankomend voorjaar gehouden worden in Hoorn of Zaanstad."
Pin It
Bekeken: 522x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/