De Broekhornerbrug tussen Broek op Langedijk en Heerhugowaard is weer open. Dat is eerder dan oorspronkelijk gepland. Sinds begin oktober voert de provincie werkzaamheden uit zodat de brug minder overlast veroorzaakt door geluid en trillingen. Door de vele regenval ontstond er echter vertraging en is uiteindelijk besloten om de slijtlaag pas ergens in het voorjaar te vernieuwen.

In 2014 is de Broekhornerbrug vervangen, maar sindsdien ervaren omwonenden hinder van geluid en trillingen van het verkeer dat er overheen rijdt. Door nieuwe bebouwing wordt de brug ook steeds meer gebruikt. Eerdere aanpassingen hielpen onvoldoende en de provincie besloot meer ingrijpende maatregelen te nemen.

"Het betreft het verstevigen van de liggers waar het brugdek op steunt, plaatsen van stille voegovergangen en het bevestigen van platen met akoestisch materiaal aan de geleiderail", licht de provincie toe. "Ook is de aansluiting van de weg op de brug verbeterd zodat het verkeer daar vloeiender overheen rijdt. Deze maatregelen hebben naar verwachting het meest effect op het verminderen van de geluidsoverlast voor de directe omgeving."

Wanneer de klus in het voorjaar wordt afgerond moet nog worden bepaald. Voor de vervanging van de slijtlaag zal de Broekhornerbrug weer een paar dagen dicht moeten voor autoverkeer. Zodra het wegdek is vervangen kan een nieuwe geluidsmeting worden gedaan om te kijken hoe succesvol de ingrepen zijn.
Pin It
Bekeken: 1253x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/