Regen, herfstbladeren en zelfs sneeuw: reden genoeg om dit najaar de buitendeur goed dicht te willen houden. Maar voor bewoners van het Tamarixplantsoen in Heerhugowaard is er geen keuze, de voordeur van het complex staat open en blijft dat. En dat terwijl achter de open deur onder meer een woonlocatie voor mensen met een beperking schuil gaat. "Dit zorgt wel voor onrust."

Streekstad Centraal kwam ter plaatse en kon zo naar binnenlopen. De deur ís er nog wel, maar beweging zit er niet in. De elektrische deur is domweg kapot, toch laat de reparateur op zich wachten. "Het is heel gespecialiseerd werk", liet een medewerker van Philadelphia eerder al aan de telefoon weten. "Het is voor Woonwaard blijkbaar heel moeilijk om een reparateur te vinden." Philadelphia biedt hier een veilige woonplek aan mensen met een verstandelijke beperking en een licht verstandelijke beperking.

"Het is wel iets dat onrust geeft", erkennen medewerkers van Philadelphia. Dat er mensen van Streekstad Centraal in de hal staan en foto's maken blijft dan ook niet onopgemerkt. "Maar we hebben nog wel een eigen voordeur ertussen", laat de medewerkster zien. "Het is dus niet onveilig. Maar het is wel heel koud." En dat is het, merken ook wij. Een situatie die nu al weken duurt zonder zicht op een snelle oplossing. (tekst gaat door onder de foto)

Ook dit bordje van Assa Abloy hangt er nu al even. (foto: Streekstad Centraal)


Woonwaard, de eigenaar van het complex en verhuurder van de woningen, is bekend met het probleem. "We zijn er volop mee bezig", laat de woordvoerster dinsdag weten. "Dat het lang duurt, dat vinden wij ook. Maar het ontbreekt helaas aan mankracht." Woonwaard heeft geen eigen reparateurs in dienst, legt de woordvoerster uit. Werkzaamheden als deze worden uitbesteed aan 'vaste partners' en die kunnen duidelijk niet gauw iemand inplannen voor de broodnodige reparatie. Streekstad Centraal heeft ook zelf contact gezocht met Assa Abloy, maar werd niet te woord gestaan.

"20 december is de datum die ik nu kan geven, onder voorbehoud", zegt de woordvoerster van Woonwaard. "Misschien dat het ook eerder al lukt. We bellen er meerdere keren per week over." Toch is ook 20 december nog ver weg en het zal in de tussenliggende dagen niet plotseling lente worden. Het blijft dus koud in de gang van het Tamarixplantsoen.

Woonwaard heeft ook een huismeester in het complex die op dit moment een oogje in het zeil houdt. De huismeester helpt waar nodig, laat Woonwaard nog weten. En uiteraard zijn  de medewerkers van Philadelphia er ook nog, die gelaten afwachten tot de entree van het complex weer zo is als die wezen moet.

De eigen deur van Philadelphia houdt de kou nog een beetje tegen. (foto: Streekstad Centraal)

Pin It
Bekeken: 1107x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/