De fans van AZ kunnen woensdagavond een paar minuten hun favoriete club aanmoedigen in het Alkmaarse stadion. De voetbalclub speelt de eerder gestaakte wedstrijd tegen NEC uit.

AZ-NEC (1-2) stopte op 29 oktober in de negentigste minuut, omdat de spits van NEC, Bas Dost, met een ontstoken hartspier plotseling tegen de grond ging. Bij deze wedstrijd gaat het alleen om de laatste minuut en de blessuretijd, wat neerkomt op 5 minuten speeltijd. Aan de fans is het dus de vraag of ze naar het stadion gaan om die laatste paar minuten hun club te supporten. AZ-fan Koen Glorie heeft zijn keuze om te gaan al snel gemaakt, maar vindt het toch een bijzondere gewaarwording. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt", zegt de supporter tegen mediapartner NH.

Normaal gesproken zitten supporters zeker anderhalf uur op hun stoel en genieten ze van een biertje, maar dat zal vanavond in Alkmaar heel anders gaan. "Ik denk dat iedereen blijft staan", verwacht hij. "Om zo AZ naar één of misschien wel twee doelpunten te schreeuwen." Of dat gaat lukken binnen 5 minuten is natuurlijk de grote vraag. Koen gelooft van wel. "Ik heb er vertrouwen in. In ieder geval in een goal."

Koen heeft geluk: de wedstrijd is in Alkmaar en dus dichtbij. In het stadion zullen ook ruim tweehonderd supporters uit de regio Nijmegen langskomen. "Dat is echte clubliefde", reageert de AZ-supporter. Of hij zelf twee uur naar het stadion van NEC zou afreizen voor vijf minuten speeltijd, weet hij niet. "Dat durf ik niet te zeggen, dat zou een dilemma zijn." Dat Koen woensdagavond naar het stadion gaat, moet hij al uitleggen. "Maar het zal maar gebeuren vanavond. Als dat zo is, dan kan ik in elk geval zeggen dat ik erbij ben geweest."