Noord- en Zuid-Scharwoude gaan groeien. Met huizen, maar ook met extra groen, mooie vaarverbindingen en ruimte voor recreatie. De gemeente Dijk en Waard heeft dinsdag haar handtekening gezet onder een samenwerking met De Vastgoed Meester BV en met Oostrand Park BV. Zo kunnen in het nieuwe jaar de volgende stappen worden gezet voor het ontwikkelen van de Oostrand van Langedijk.

In de woorden van de gemeente: 'een verdere concretisering van de plannen'. Ofwel: van papier naar steen. Én groen, want dat is wel het opvallende kenmerk aan het plan voor de Oostrand: het gaat niet alleen om nieuwbouw, maar ook om nieuw groen en nieuw water. De 580 huizen waar sprake van is komen in een omgeving die niet alleen voor de bewoners zelf aantrekkelijk is, maar ook door bewoners van omliggende wijken zal worden opgezocht om er te fietsen, te wandelen of op een andere manier te recreëren.

"In de nieuwe woonwijk blijft ruimte voor de huidige functies gelegen aan de Potjesdam", zegt de gemeente. De moskee en het tuincentrum hoeven dus geen plaats te maken en de kinderboerderij en de volkstuinen passen juist goed in het groene karakter van de nieuwe Oostrand. Er komen ook voorzieningen bij, zegt de gemeente: "Bij nieuwe voorzieningen wordt gedacht aan een huisartsenpost en mogelijk een nieuwe basisschool." Want nieuwe huizen leggen ook extra druk op bestaande scholen, werd al eerder duidelijk.

Tijdens het officiële moment dinsdag zetten drie partijen hun handtekening onder de verdere samenwerking: wethouder Nils Langedijk namens de gemeente Dijk en Waard, Jerry Breg namens De Vastgoed Meester BV en Rinus van Mourik namens Oostrand Park BV. In het voorjaar van 2024 wordt naar verwachting verder gepraat over het Stedenbouwkundig Masterplan voor de nieuwe, groene wijk in het hart van de gemeente Dijk en Waard.
Pin It
Bekeken: 709x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/