Het jaar 2023 is het jaar van de meervleermuis, en is bedoeld om aandacht te vragen voor deze dieren in nood. In het kader hiervan heeft Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier vier grote vleermuiskasten geplaatst op de rioolwaterzuiveringsinstallaties bij het Geestmerambacht en in Zaandam-Oost.

Vleermuizen leiden voor de mens een vaak verborgen bestaan, omdat ze overdag slapen en 's nachts op pad gaan. Het zijn belangrijke dieren voor ecosystemen. Zo eten deze zogenoemde ’grutto’s van de nacht’ per nacht tot wel 1.000 muggen. Dat scheelt een hoop muggenbeten. Maar er is steeds minder woonplek voor ze, onder andere door na-isolatie van spouwmuren. HHNK wil de dieren een steuntje in de rug geven door het plaatsen van vleermuiskasten, die dienst kunnen doen als winter- en kraamverblijf.

"De meervleermuis is afhankelijk van groot open water en sterk verbonden met de wateren die wij beheren" , stelt hoogheemraad Marjan Leijen uit Warmenhuizen. "Komend jaar wordt er gevolgd wat er in de kasten gebeurt."
Pin It
Bekeken: 485x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/