Veertien jaar eiste het Openbaar Ministerie. Veertien jaar is ook wat de rechter heeft opgelegd. Trevon L., 77 jaar oud, krijgt deze straf voor de spraakmakende moord op de bekende Pancrasser Hendrik Vroegop, inmiddels bijna een jaar geleden. L. blijft de moord overigens ontkennen.

De rechtbank neemt het de verdachte kwalijk dat hij geen openheid van zaken heeft gegeven over wat er die dag precies is gebeurd, schrijft mediapartner NH. Er zijn wel andere bewijzen van zijn schuld. Zo is bijvoorbeeld op camerabeelden te zien dat L. het slachtoffer Vroegop een tijdje observeert. Op dat moment is Vroegop in zijn kantoor aan het bellen met Slachtofferhulp. Hij bespreekt dan de 2.900 euro die van hem gestolen is. Voor deze diefstal is Trevor vrijdag ook veroordeeld.

De veel kleinere L. besluipt Vroegop en deelt een klap uit met een hardhouten voorwerp. Omdat het slachtoffer voorovergebogen aan het bellen is, lukt het L. hem tegen de vlakte te krijgen. De medewerker van Slachtofferhulp hoort een doffe knal, en de verbinding verbreekt. Op de beelden is te zien dat de dader het slachtoffer van achter zijn bureau naar een schuurtje versleept. (tekst gaat door onder de foto)

De vermoorde Hendrik Vroegop.


"Dat deed ik omdat ik meisjes het erf op hoorde komen. Ik wilde niet dat kinderen dit zagen", zei L. daar later in de rechtbank over. Wat er precies in dat schuurtje heeft afgespeeld, blijft tot op de dag van vandaag onduidelijk. Wel duidelijk is dat het slachtoffer daar ernstig toegetakeld is. Naast een messteek in zijn hals, zijn bijna alle botten in het gezicht van het slachtoffer gebroken. Een gedeelte van zijn gebit is teruggevonden in zijn longen. Ondanks dat L. wel mishandeling in het kantoortje bekent, ontkent hij de moord en verdere mishandeling in de schuur stellig.

Toch acht de rechter de moord vandaag bewezen. Trevon L. zegt dat iemand anders in het schuurtje Vroegop verder heeft mishandeld, omdat hij naar eigen zeggen naar de kippen ging kijken. Dit verwijst de rechter dus naar het rijk der fabelen. Waarom L. dit heeft gedaan, blijft gissen. Volgens L. moest Vroegop 'tot bezinning komen' en heeft hij hem daarom geslagen. Hij zou niet goed omgaan met zijn vrouw en hun twee kinderen. Naast een vertrouwensrelatie, stelde het OM in een eerdere zitting dat er waarschijnlijk ook een liefdesrelatie was tussen Vroegops vrouw en de veroordeelde.

De kinderen van Vroegop geloven niet dat L. voor anderen op wilde komen. Volgens de dochters gaat het hem allemaal om geld. Net voor de moord wilde hun vader zijn testament aanpassen, ten nadele van zijn vrouw en twee kinderen. Volgens de officier is daar lang onderzoek naar gedaan, maar kreeg de politie dat niet hard. Wel vindt ze moord bewezen, omdat de dader foto's heeft gemaakt van het beeldscherm van de beveiligingscamera. Op deze foto's is de plaats delict te zien en het slachtoffer dat daar dan rondloopt. Op beelden is ook duidelijk te zien dat er sprake is van observatie voor de moord. Daarnaast trok de verdachte handschoenen aan 'om te gaan tuinieren', maar maakte hij helemaal geen aanstalten om iets in de tuin te gaan doen.

Trevon L. moet hiervoor dus 14 jaar de cel in. Of hij in hoger beroep gaat, is niet duidelijk. Naast de celstraf moet L. de nabestaanden van Vroegop een schadevergoeding van 215.000 euro betalen.
Pin It
Bekeken: 946x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/