Het Waagplein kleurde rood en even later de rest van Alkmaar ook, toen een grote stoet voetbalsupporters vanuit de binnenstad naar het uitverkochte station trok. Een 'corteo', om AZ een extra hart onder de riem te steken. Zondagavond ontvingen de Alkmaarders met PSV een geduchte tegenstander in hun stadion en dat in een beladen week, waarin AZ in Europa uitgeschakeld raakte.

Supporters kondigden de tocht door de binnenstad aan als 'March for Victory' en riepen op tot massale steun. Daar werd gehoor aan gegeven en dus trok een grote menigte, met fakkels, rook en trommels, door de oude straten van Alkmaar. "Knalvuurwerk is niet toegestaan", werd daar wel nog bij gezegd, maar dat bericht had duidelijk niet iederéén bereikt. De 'corteo' was dan ook van verre te horen en te zien door het vuurwerk dat ontstoken werd. De sfeer bleef desondanks 'gezellig', benadrukken betrokkenen.

Burgemeester Anja Schouten liet vooraf wel optekenen dat de corteo niet vooraf was aangemeld en dat de gemeente ook niet bekend was wie de organisator was. Maar: "Uiteraard is het toegestaan om te voet van het centrum naar het AFAS-stadion te lopen", schreef ze aan de fans. Wel riep de burgemeester op om daarbij rekening met anderen te blijven houden.

Streekstad Centraal nam zondagavond ook een kijkje. Deelnemers aan de mars spraken van een mooi moment: "Dit is echt goud". Ook veel omstanders konden het schouwspel wel waarderen. Een fotoverslag van de 'March for Victory' door fotograaf Marco Schilpp is te zien op de Facebookpagina van Alkmaar Centraal.
Pin It
Bekeken: 2103x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/