Mensen die gedupeerd zijn door het sluiten van Zwembad Duikerdel moeten worden gecompenseerd. Dat vinden de Dijk en Waardse fracties van VVD, 50PLUS, FvD en BVNL. Alle zwemlessen werden stilgelegd, terwijl ouders hier honderden euro's voor hebben betaald. De vier fracties dienden een motie in om voor vouchers te zorgen.

Duikerdel in Noord-Scharwoude sloot begin december per direct de deuren omdat beheerder Social Leisure failliet ging. Niet veel eerder hadden ouders zwemcursussen betaald en die gingen dus plotseling niet meer door. Of ze worden gecompenseerd bleef onduidelijk, maar nu gloort er hoop. "We moeten er als gemeente alles aan doen om te kijken naar de mogelijkheden om ze daarin te compenseren. In welke vorm dan ook", licht VVD-raadslid Nicky Stammis toe tegenover mediapartner NH Nieuws.

"Ik vind het niet eerlijk dat ik iedere dinsdagochtend wél met mijn zoontje naar de Waardergolf kan gaan en een buurman of buurvrouw niet meer naar Duikerdel kan", vervolgt Stammis. Ook vindt ze het oneerlijk dat ouders onderaan de lijst met schuldeisers komen. Sommigen van hen betaalden zelfs wel 1.000 euro. "We willen niet dat ze hun geld kwijt zijn."

Stammis wijst naar de positieve begroting van de gemeente en ziet ruimte voor vouchers, te besteden aan zwemlessen in de Waardergolf of in Duikerdel als zich een nieuwe exploitant meldt. "Dat is de mooiste manier, om de kerstboodschap aan onze inwoners te geven. Want 1.000 euro is voor sommige mensen echt veel geld. Er moet op korte termijn iets geregeld worden. Ouders tasten nu volledig in het duister."

Dat is ook duidelijk te zien aan berichten op de Facebookpagina van Duikerdel. Gefrustreerde ouders snappen niet waarom er niks gecommuniceerd werd. Zo reageerde een moeder: "Voel me erin geluisd. In totaal drie zwemlessen gehad voor 600 euro... en het dan ook nog horen via de media."

Nicky Stammis hoort zelf verhalen van ouders die ten einde raad aankloppen bij De Geus in Langedijk, waar een ellenlange wachtrij is ontstaan. "We hebben best veel water bij ons in de gemeente. We moeten ons daar wel om bekommeren, zodat al die kinderen gewoon hun zwemdiploma kunnen halen."

Vanavond wordt gestemd op de motie, die het college van B&W oproept om vouchers te regelen. Stammis hoopt dat het niet eens nodig is omdat het college voorafgaand zelf al in de bres springt.
Pin It
Bekeken: 1019x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/