De vrouwen van FC Marlène hebben ook de tweede en de derde poulewedstrijd in de Futsal Women's European Champions 2023 in het Noord-Spaanse kuststadje Burela afgetekend verloren. Na de 6-0 nederlaag tegen thuisclub Burela FS, gingen ze met 13-0 ten onder tegen Bitonto C5 (Italië) en met 12-2 tegen SL Benfica (Portugal).

Pijnlijk, maar er was al rekening mee gehouden bij de Heerhugowaardse formatie van trainer/coach Mo Bouchibti. FC Marlène is een dwerg in dit vriendschappelijke kampioenschap tussen vier landskampioenen. De andere drie trainen professioneel en vrijwel dagelijks, tegenover Marlène VR 1 twee keer per week. Bovendien kampt het team met blessures.

Bitonto C5 Femminile was woensdag duidelijk van plan snel zaken te doen en speelde op een tempo dat FC Marlène niet kon bijbenen. Bij rust stond het al 7-0, al werden deze keer wel een aantal kansen gecreëerd. Onder meer Zoyla Barendse en Niekie Pellens kwamen dicht bij een treffer, maar het geluk ontbrak net. Uiteindelijk stopte de teller bij dertien treffers en dat is zeker geen schande tegen deze Europese grootmachten. De vrouwen van Benfica verloren met 1-3 van Burela FS.

De wedstrijd tegen Benfica verliep niet heel veel anders, met de mooie opsteker dat de dames van Marlène zelf twee keer wisten te scoren. De doelpunten kwamen van de voeten van Sanne Brand en Aaike Verschoor en werden uitbundig gevierd.

De finale van de Futsal Women's European Champions wordt een titanenstrijd tussen Bitonto en Benfica en wordt vanavond om 20:00 uur gespeeld. (foto: PR Burela FS)
Pin It
Bekeken: 678x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/