De Noordwest Ziekenhuisgroep heeft de bijzondere tandheelkunde officieel overgedragen aan Vogellanden. Deze week is voor de overdracht getekend. Vogellanden, centrum voor medisch specialistische revalidatie, bijzondere tandheelkunde en gezonde leefstijl, neemt de zorg op 1 januari formeel over. Voorlopig met hetzelfde personeel en in het Alkmaarse ziekenhuis, want de nieuwe locatie in Heerhugowaard wordt nog gebouwd.

Toen NWZ in juni 2021 aangaf te gaan stoppen met bijzondere tandheelkunde ontstond grote onrust onder rond 2.000 cliënten vanuit de wijde regio. Het personeel is speciaal getraind in het omgaan met patiënten met angst voor de tandarts, fysieke en mentale beperkingen, een extreme kokhalsreflex of een lastig gebit hebben. Het dichtstbijzijnde vergelijkbare instituut is in Amsterdam, en dat kan erg ver weg zijn bijvoorbeeld voor iemand met bijvoorbeeld zware angst of autisme in de Noordkop.

Een storm van protest stak op, er werd een petitie gehouden en de lokale en ook landelijke politiek mengden zich in de discussie. En met succes. Noordwest besloot door te gaan en te zoeken naar een opvolger. Die werd gevonden in Vogellanden gevestigd in Zwolle. Het bedrijf ging op zoek naar praktijkruimte en liet het oog vallen op Heerhugowaard. De nieuwe locatie is nog niet klaar, maar de zorg wordt al wel per 1 januari overgenomen. In het Alkmaarse ziekenhuis dus.

"Er verandert eerst nog niets voor patiënten", vertelt Vogellanden. "Zij blijven zorg krijgen op de voor hen bekende locatie in Noordwest Alkmaar door de voor hun vertrouwde gezichten. Vogellanden maakt ondertussen de nieuwe locatie die zij heeft gevonden in Heerhugowaard klaar om de behandelingen in voort te zetten. De verwachting is dat dit gebouw in juni 2024 klaar is. Vanaf dat moment verhuist de afdeling bijzondere tandheelkunde naar Heerhugowaard en worden patiënten op deze nieuwe locatie behandeld."

Voor complexe en multidisciplinaire ingrepen zal Vogellanden ook na juni gebruik blijven maken van de operatiekamers van Noordwest.
Pin It
Bekeken: 1415x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/