Het heeft zo'n negen maanden geduurd, maar binnenkort wordt dan toch gesproken over het antidiscriminatie- en inclusiebeleid van Dijk en Waard. Steeds meer gemeenten werken aan een aanpak. Is het niet als beleidsmaker, dan wel als dienstverlener en werkgever. En dat is nodig vinden Lokaal Dijk en Waard, GroenLinks en PvdA.

"We waren bezig met de harmonisatie van het antidiscriminatiebeleid en toen kregen we het idee om daar wat beter naar te kijken", vertelt gemeenteraadslid Floris de Boer van Lokaal Dijk en Waard. Als fusiegemeente bestaan de eerste jaren niet alleen uit de bestaande politieke vraagstukken, maar ook het gelijktrekken van regels. Neem het armoedebeleid. Dat was in Langedijk anders  dan in Heerhugowaard. Tijdens politieke avonden wordt de regelgeving van Langedijk naast die van Heerhugowaard gelegd, om tot Dijk en Waards beleid te komen. Maar dat kan ook zorgen voor onduidelijkheden.

Als voorbeeld noemt De Boer de regenboogstatus van Heerhugowaard. Na vragen van raadslid Petra Feenstra meldde Dijk en Waard dat deze status over is gegaan naar de fusiegemeente. De Boer: "Maar hoe willen we dat als Dijk en Waard dan uitdragen? Dat zijn vragen waar we het nader over kunnen hebben." (Tekst gaat verder onder de foto)

De afgelopen maanden werden verschillende regenboogvlaggen vernield in Dijk en Waard.


Samen met de lokale fracties van GroenLinks en PvdA wordt opgetrokken om een gesprek mogelijk te maken over antidiscriminatiebeleid en inclusie. En dat staat dus op de planning: dinsdag 16 januari in De Binding. De politici worden dan vooral bijgepraat door gespecialiseerde bureaus. Want zo fractievoorzitter Soledad van Eijk (GroenLinks): "Beleid willen is één, maar weten wat nodig is is twee. Deze avond is eigenlijk heel erg informatief bedoeld." Verschillende experts zullen eerst een presentatie geven en vervolgens kunnen de politici en experts met elkaar in gesprek gaan. "Uiteindelijk zijn wij ook geen expert om op dit onderwerp beleid te maken, dus we moeten ons ook eerst verdiepen in de mogelijkheden."

"Ik hoop op deze avond het gevoel te krijgen hoe we ervoor staan." Wat Floris de Boer verwacht van de politieke avond in De Binding? "Er zijn waarschijnlijk veel mensen met verschillende opvattingen. Ik weet niet goed wat te verwachten, maar hoop wel dat raadsleden zich voorbereiden en ook ideeën hebben."
Pin It
Bekeken: 796x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/