Waar Voedselbank Langedijk jaarlijks enkele tientallen kerstpakketten krijgt, is dat deze keer een ander verhaal. Niet tientallen, maar honderden kerstpakketten heeft de voedselbanklocatie binnengekregen. Voorzitter Gerrit Struik is dankbaar voor de vele donaties. "Extreem dit", reageert Struik in gesprek met Streekstad Centraal.

We bellen hem vrijdag even na 18:00 uur. Hij is aan het koken, maar heeft wel even wat tijd om te praten over de vele donaties van de afgelopen week. "Vandaag zijn ook weer heel wat kerstpakketten bij ons binnengebracht. Ik heb ze eerlijk gezegd nog niet gezien, maar ik zag wel een foto voorbijkomen", vertelt een trotse voorzitter. "Het is goed bedoeld en wij accepteren alles." Toch is er volgens Struik ook een andere kant. Al wil de voorzitter het niet per se zo noemen. "Laat ik zeggen dat wij als voedselbank ook ons doel in de gaten moeten houden", benadrukt Struik. "De voedselbank levert volgens de Schijf van Vijf. En ik weet niet of jij een kerstpakket hebt gekregen, maar daar zitten toch wel vaak chips, chocolade en koek in. En we willen de voedselpakketten natuurlijk niet alleen maar vullen met dat soort aardigheden."

Als oplossing heeft Voedselbank Langedijk ervoor gekozen om de donaties ook te delen met andere afdelingen. Als voorbeeld noemt Struik verschillende locaties in Noord-Holland. "Hierdoor kan iedereen aan zijn trekken komen. Het komt allemaal goed terecht. En nogmaals: de gedachte is geweldig."
Pin It
Bekeken: 703x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/