Museum BroekerVeiling hoeft de coronasteun niet terug te betalen. Tijdens de coronaperiode kreeg het museum bijna vierhonderdduizendeuro van de gemeente Dijk en Waard. De lening was bedoeld om BroekerVeiling tijdens de coronacrisis te ondersteunen.

We hebben de situatie hoogstwaarschijnlijk allemaal nog op ons netvlies staan. Scholen dicht, mondkapjes dragen en niet te vergeten: de verplichte anderhalve meter afstand. De maatregelen zorgde ervoor dat tal van winkels, bedrijven en instellingen de deuren moesten sluiten. Om het hoofd boven water te houden kreeg Museum BroekerVeiling 375.237 euro uit het coronafonds. Het zou gaan om een lening die terugbetaald moest worden, maar daar ziet gemeente Dijk en Waard van af. De reden daarvoor is de schuldpositie.

Het museum in Broek op Langedijk wil flink investeren en heeft het afgelopen jaar al stappen gezet. Neem bijvoorbeeld de letters die nu op het museum te zien zijn, de geheel geëlektrificeerde vloot en het achterstallig onderhoud dat is aangepakt. De gemeente draagt hier financieel aan bij, maar de raad heeft als voorwaarde gesteld dat het museum zelf ook cofinanciering moet vinden. Maar dat is dus lastig met zo'n schuldpositie, benadrukt het gemeentebestuur. "Omdat de coronasteun in lijn is met de gestelde kaders heeft het college besloten het geld als exploitatiebijdrage te kenmerken."

Wethouder Nils Langedijk laat weten dat dit jaar ook gekeken wordt of andere instellingen in aanmerking komen voor kwijtschelding van coronasteun.
Pin It
Bekeken: 923x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/