Ondanks pogingen is het Rutger H. niet gelukt om onder zijn straf uit te komen. De inmiddels 32-jarige man is al jaren af en aan bij de rechtbank te vinden vanwege het doodrijden van de Heerhugowaardse Ilayda. De Hoge Raad heeft geoordeeld dat H. zes maanden de gevangenis in moet.

Voor de dodelijke aanrijding kreeg hij al twee keer eerder een straf opgelegd. De Langedijker zou veel te hard en zeer onvoorzichtig hebben gereden, schrijft mediapartner NH. De rechter, die de zaak begin 2022 behandelde, achtte bewezen dat hij die avond onverantwoord reed en daarmee het dodelijke ongeluk veroorzaakte. Hij kreeg toen vijf maanden cel opgelegd en een rijontzegging van anderhalf jaar. Nadat hij daartegen in beroep ging, kreeg hij een zwaardere straf: zes maanden gevangenisstraf en moet twee jaar zijn rijbewijs missen. Volgens de advocaten van H. zou er onvoldoende bewijs tegen hem zijn. Ook zou het proces niet goed zijn verlopen, waarop H. in cassatie ging bij de Hoge Raad. Die oordeelt nu dat de zaak eerlijk is behandeld en verwerpt zijn beroep. Daarmee blijft zijn eerdere veroordeling van zes maanden staan.

Een monumentje met een hoefijzer en foto's van het meisje met haar zus, familie en vrienden: elke keer als je over de Westtangent rijdt, wordt je ter hoogte van het eerste Waardse kruispunt vanaf de N242 herinnerd aan de dood van Ilayda. Op 19 juni 2019 zit de inmiddels 31-jarige Rutger H. in zijn auto. Met twee vrienden in andere auto's rijdt hij vanaf een bedrijventerrein richting huis. "Was ik maar linksaf geslagen", zei hij eerder in tranen. Als hij de toegestane snelheid had gereden, had hij het ongeluk volgens de rechtbank kunnen voorkomen.
Pin It
Bekeken: 2727x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/