In Dijk en Waard is de 50ste match gemaakt in het initiatief 'Buurtgezinnen'. Bij dit initiatief worden gezinnen die in een moeilijke periode zitten gekoppeld aan een gezin in de buurt waarmee het wel goed gaat. Wethouder Gerard Rep ontving coördinator Corina Arends in het gemeentehuis met bloemen om haar te feliciteren met haar 50ste match.

Buurtgezinnen is een relatief nieuw initiatief gebaseerd op de oude gedachte ‘Opvoeden doen we samen’. Gezinnen die aangeven een steuntje in de rug te kunnen gebruiken, zogenoemde vraaggezinnen, worden verbonden aan gezinnen die dat steuntje graag geven. Deze steungezinnen helpen op een alledaagse en vriendschappelijke manier, bijvoorbeeld door de kinderen wekelijks met elkaar te laten spelen, een uitstapje met ze te maken of een logeerpartij te organiseren. Zo krijgen de kinderen uit de vraaggezinnen wat extra liefde en aandacht en worden hun ouders even ontlast.

Gezinnen aan elkaar koppelen is iedere keer maatwerk, maar het lukte Corina Arends inmiddels 50 keer. Reden voor wethouder Rep om haar te feliciteren. "Initiatieven zoals deze zijn goud waard. Preventie staat heel hoog op onze agenda. Buurtgezinnen zorgt er letterlijk voor dat er minder een beroep gedaan hoeft te worden op de zorg. Ik ben heel trots dat Buurtgezinnen ook in Dijk en Waard een groot succes is."

Gezinnen in Dijk en Waard die graag ook een helpende hand willen krijgen, of die dat juist kunnen en willen bieden, kunnen zich bij Corina Arends melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie op de website buurtgezinnen.nl. Door heel Nederland zijn er inmiddels rond 5.000 matches gemaakt. (foto: Gemeente Dijk en Waard)
Pin It
Bekeken: 609x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/