Mohamed Ben Ali haalde met een sportbenefiet in zijn gym in Noord-Scharwoude meer dan 21.000 euro op voor noodhulp in Marokko. Om zeker te weten dat het geld goed besteed werd, brachten de sportschoolhouder en de rest van de organisatie het zelf naar het gebied waar alweer meer dan vier maanden geleden een zware aardbeving plaatsvond. "We kunnen natuurlijk doneren aan het goede doel, maar zo weet je zeker dat het goed terechtkomt."

Samen met onder meer oud-burgemeester Han ter Heegde bracht Mo - zoals de meesten hem noemen - een bezoek aan aardbevingsslachtoffers in de omgeving van Marrakech. "We hebben de realiteit met eigen ogen gezien en dat was heel heftig. Mensen wonen in krotten of tenten. Alles is verwoest", liet hij mediapartner NH Nieuws weten.

Een deel van het geld van de sportieve inzamelingsactie is aan een lokale stichting gegeven, de rest werd door Mo en co. in enveloppen uitgedeeld. "Verschillende alleenstaande moeders hebben een envelop gekregen. Ook de mensen die in een tent woonden. We hebben geprobeerd zo veel mogelijk mensen een kans te geven weer iets op te bouwen." Ook werd warme kleding uitgedeeld tegen de winterse kou. Voor de kinderen was er ook snoep. (tekst gaat verder onder foto)

Mo deelt snoep uit aan kinderen in het dorp (foto: Mohamed Ben Ali)


Er was drama alom in het dorp waar Mo heen was gegaan, maar de verhalen van sommige inwoners maakten extra veel indruk op hem. Zoals van een man die twee van zijn kinderen onder het puin vandaan haalde, maar drie andere kinderen, zijn vrouw en zijn moeder verloor. "Hij was kapot, maar ook zo dankbaar. Ondanks zijn grote verdriet kreeg ik elke keer dat ik hem zag een grote glimlach van hem."

Een ander slachtoffer, een alleenstaande vrouw met meerdere kinderen, krijgt hij ook maar maar moeilijk uit z'n hoofd. "Ze woonde op een berg in een krot met allemaal scheuren door de aardbeving. Als dat nog een keer gebeurt, ligt dat huis plat. Dat overleeft ze niet."

Aan nieuwe huisvesting, voeding en medische zorg is vier maanden na de aardbeving nog altijd een grote behoefte. "Ik wil sowieso terug om die vrouw te helpen aan een nieuw huis. Daar zijn we druk mee bezig. En er zijn nog veel meer mensen die hulp kunnen gebruiken. Het is geen leven wat ze daar nu hebben."
Pin It
Bekeken: 482x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/