Scooterwinkel Weba in Noord-Scharwoude is in de nacht van donderdag op vrijdag doelwit geweest van inbrekers. Rond 03:40 uur forceerden vermoedelijk vier daders de voordeur van het pand aan de Tweede Industriestraat. Ze haalden de hele winkel overhoop, maar namen uiteindelijk niets mee. De inbrekers werden opgeschrikt door het alarm dat tijdens de inbraak afging en door een oplettende buurtbewoner. Daarna zijn ze gevlucht in een donkere auto.

De inbraak bij Weba volgt op een hele reeks inbraken en pogingen daartoe bij horecagelegenheden in Langedijk. Ook in Groet en Sint Maartensvlotbrug werd toegeslagen. De buit is doorgaans drank en sigaretten, maar een keer ging ook een goed gevulde fooienpot mee. Twee verdachten meldden zich na publicatie van beveiligingsbeelden, maar daar hield het niet mee op. Maandagnacht waren er twee mislukte pogingen bij Café De Schelvis in Zuid-Scharwoude en restaurant De Burg in Noord-Scharwoude.  "Er wordt vooral meer vernield dan gejat. Het lijken wel amateurs of avonturiers", zei uitbater Ton Horseling van De Burg.

Het is echter niet duidelijk of er een verband is tussen de inbraak bij Weba en de horeca. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen en beelden. "Wij doen onderzoek en zetten alles op alles om deze inbraakgolf te doen stoppen!" De politie is bereikbaar via 0900-8844 en anoniem op 0800-7000 of via een tipformulier op politie.nl. Hier kunnen ook camerabeelden worden geüpload. (foto: Pixabay / Holger Kraft)
Pin It
Bekeken: 1116x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/