De gemeente Dijk en Waard gaat onderzoek doen naar hoe het gaat met de inzameling van oud papier en karton. Want het is voor veel Dijk en Waarders maar de vraag of het papier wordt opgehaald. Althans, dat is de strekking van raadsvragen van VVD-fractievoorzitter Femke Lammerts. "Wij hebben berichten ontvangen dat niet overal oud papier wordt opgehaald."

De papierinzameling in Dijk en Waard is namelijk best ingewikkeld. Het inzamelen van oud papier en karton is ondergebracht bij ongeveer zestig verschillende organisaties. Denk hierbij aan stichtingen, verenigingen en scholen. Dat mensen klachten hebben over het inzamelen is dan ook niet verrassend.

Het gemeentebestuur erkent dat er geen dekkend netwerk is en schrijft dat 'ondanks inspanningen' een aantal (nieuwbouw)wijken geen inzameling in de buurt hebben. "Al sinds voorbereiding op de fusie naar Dijk en Waard worden gesprekken gevoerd." Maar die hebben niet geleid tot een uitbreiding van de routes. Een aantal inzamelaars kan de capaciteit niet uitbreiden en anderzijds heeft de gemeente nog geen nieuwe inzamelaars toegelaten. "Er was een mogelijkheid dat de inzameling bij de verenigingen op termijn zou stoppen. Nu hiervoor niet is gekozen, kunnen verenigingen zich weer aanmelden."

Voorlopig blijft de inzameling bij de maatschappelijke organisaties. Maar de gemeente gaat er dit jaar wel nog eens naar kijken. "Mogelijk dat daaruit veranderingen komen voor de inzameling, zoals de verdeling van wijken, de frequentie van inzameling en de routes door de wijken."
Pin It
Bekeken: 695x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/