Jongeren hebben vaak genoeg vragen over de overheid. Maar de antwoorden op die vragen weten ze lang niet altijd zélf te vinden. Voor jongeren in Dijk en Waard is dit nu extra makkelijk gemaakt. Dinsdagmiddag opende wethouder Gerard Rep namelijk het spreekuur 'Vragen over…?' in Jongeren Centrum Kompleks in Heerhugowaard.

DigiD, loonheffing, zorgtoeslag, huurtoeslag, 'Stufi'... Het zijn woorden die jongeren dondersgoed kennen, omdat ze er nu eenmaal mee te maken krijgen, willen of niet. Maar wat al deze termen nou precies voor hun persoonlijke situatie betekenen, dat blijft abstract.

"Vaak realiseren wij ons niet dat jongeren ook hulp nodig kunnen hebben op het digitale vlak en niet alleen senioren", laat wethouder Rep weten aan Streekstad Centraal. "Dit is een mooi initiatief om jongeren, laagdrempelig in het Kompleks, te helpen met hun vragen over de digitale overheid."

Het spreekuur 'Vragen over..?' is bedoeld voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar oud. "Kom je er niet uit? Ga dan naar het Vragen over...? spreekuur", zegt de organisatie. Iedereen is welkom, deelname is gratis. Het spreekuur is op dinsdagmiddag in het Kompleks in Heerhugowaard, van 15.00 tot 17.00 uur.
Pin It
Bekeken: 536x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/