De superlatieven waren niet van de lucht en werden ondersteund door blije gezichten. De vrijwilligers van Stichting Babyspullen mochten een cheque van  4.400 euro in ontvangst nemen. Opgebracht door ambtenaren van Dijk en Waard "Geweldig!.... Fantastisch!"

Medewerkers van gemeente Dijk en Waard kregen afgelopen jaar de keuze om hun kerstpakket af te slaan en de waarde ervan, zo'n 50 euro, te doneren aan Stichting Babyspullen. Dat vond een gewillig oor. En daar bleef het niet bij. Ook zijn vouchers voor de kerstmarkt afgestaan en omgezet in geld, en de donatiepot bij de uitgang werd door velen gevuld. Bij elkaar goed voor nog eens ruim 400 euro.

Stichting Babyspullen kan het geld goed gebruiken. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een imposant netwerk van locaties voor inzameling, opslag, sortering en distributie. Door bijna heel Nederland. Afgelopen jaar ontvingen zo'n 6.000 aanstaande ouders een babypakket van de stichting. Daarmee wordt ouders die het wat moeilijker hebben een helpende hand toegestoken. (tekst gaat verder onder de foto)

Darja Postma vertelt wethouder Fred Ruiten over het netwerk dat Stichting Babyspullen heeft opgebouwd (foto: Streekstad Centraal)


Geïnteresseerd vraagt de wethouder hoe de inhoud van de babypakketten is bepaald. "Die is samengesteld door kraamdeskundigen. Er zijn dingen die erin moeten zitten, en dan zijn er nog de 'nice to have' spullen. Die staan daar aangegeven met witte kaarten", antwoordt Darja Postma. Hulpverleners kunnen zo'n pakket voor aanstaande ouders aanvragen. DHL doet de bezorging bij hen thuis. "Dat gebeurt 'achter de deur', omdat sommige mensen zich er toch wat voor schamen. We merkten dat als het via een centrum in een wijk gaat, dat de vraag daalde." (tekst gaat verder onder de foto)

De sorteerafdeling van de locatie in Heerhugowaard (foto: Streekstad Centraal)


De stichting ontving vorig jaar zo'n drie ton euro aan spullen, vooral van gulle particulieren. Alles wat niet kan worden gebruikt wordt wat aan verdiend, maar bij lange na niet genoeg om alle kosten te dekken. De bezorging van een pakket alleen al kost ruim 6 euro, keer 6.000 per jaar dus. En daarbij komen nog kosten de aankoop van spullen waarvan de stichting onvoldoende krijgt, vertelt Darja. "Gemeenten zijn een belangrijke partner, dat zijn er nu 100. We vragen een bijdrage waarmee we de kosten gedeeltelijk kunnen dekken. En dan zijn er nog de fondsen."

Er staan weer een paar dozijn pakketten klaar om te verzenden (foto: Streekstad Centraal)


Vrijwilligster Mart is met zo'n tien jaar de langst ingezetene. "Toen ik begon was het in een hele kleine ruimte, en we werkten nog met bananendozen. De grootste verandering is dat de pakketten veel mooier zijn geworden. En het werken is door de jaren heen vernieuwd. Het is nu veel makkelijker werken. Maar wat ik wel eens zou willen zien is dat iemand een pakket uitpakt. Dat heb ik nog nooit gezien." Nou, dat moet dan snel een keer geregeld worden natuurlijk.
Pin It
Bekeken: 650x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/