Het college van Dijk en Waard heeft het ontwerp voor de strategische omgevingsvisie ‘Dijk en Waard kijkt verder’ klaar. Hierin staan doelstellingen tot en met het jaar 2047 en verder. Naar verwachting neemt de gemeenteraad op 2 april een besluit over het visiestuk. Daarna krijgen inwoners en ondernemers uitgebreid de mogelijkheid om te reageren.

Dijk en Waard groeit gestaag en dat moet wel goed gebeuren. Het doel is om de gemeente (nog) aantrekkelijker te maken voor wonen, werken, winkelen en recreëren. De omgevingsvisie geeft een beeld van de voorgenomen ontwikkelingen op het vlak van wonen, werken, shoppen, groen, mobiliteit, duurzaamheid, klimaatbestendigheid, cultuur, sport en onderwijs.

Wethouder Nils Langedijk is tevreden over het ontwerp. "De strategische omgevingsvisie gaat ons helpen om de komende jaren keuzes te maken over onze leefomgeving. Zodat we een nog mooiere gemeente worden waar iedereen een plek kan vinden om prettig en gezond te wonen, leren, werken en recreëren."

Als de raad op 2 april goedkeuring verleent aan ontwerpvisie start een brede publiekscampagne. In april en mei worden alle inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties voorgelicht en kunnen ze laagdrempelig reageren. Daarna wordt de definitieve versie opgesteld. De verwachting is dat de uiteindelijk omgevingsvisie na de zomer gereed is. (foto: Pixabay / Luisella Planeta)
Pin It
Bekeken: 504x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/