Pianist Feico Deutekom presenteert donderdag 16 mei zijn nieuwste album in de Ruïnekerk in Bergen. Deutekom is specialist op het vlak van werken van componist Philip Glass, grondlegger van de 'minimal music'. Zijn stukken zijn beroemd om hun repetitieve en hypnotiserende melodieën die de luisteraar meenemen in een wereld van muzikale vervoering.

Tijdens het concert presenteert Feico Deutekom zijn nieuwste album, waarop hij een selectie heeft gemaakt van de mooiste etudes (oefencomposities, red.) die Glass heeft geschreven. De etudes van Glass staan op het repertoire van de grote concertpianisten over de hele wereld en worden gezien als belangrijke klassieke werken van de 21ste eeuw.

Inmiddels wordt over de etudes van Glass op dezelfde manier gesproken als over die van Debussy of Chopin. In de oefenstukken komen de verschillende kenmerken en technieken aan bod die de stijl van Glass zo kenmerkend en herkenbaar maken, de wervelende arpeggio’s, de herhalende melodielijnen en de voortdurend verschuivende ritmische en harmonische patronen.

Het concert begint om 20:00 uur. Kaartjes kosten 17.50 euro en zijn verkrijgbaar op de website van de Ruïnekerk.
Pin It
Bekeken: 160x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/