De zon begint weer te schijnen dus de kinderen in Oudkarspel gaan naar buiten om te spelen. Donderdagmiddag deden Maud, Tycho en Noa dat met vishengels. "Maar er wilde geen vis bijten", zegt Maud. Daarom pakte ze de magneten uit de kast. “Hé, zie ik daar nou wat in het water liggen?”

De drie vonden maar liefst vijf lachgas-tanks in de sloot. Na de vondst lichtte de vader van Tycho de politie in, waarna twee handhavers de lachgas-tanks kwamen ophalen en de kinderen bedankten. Dit is niet de eerste keer dat de kinderen gingen magneetvissen, vertelt moeder Nanette Dalenberg. Maar wel een dag om niet meer te vergeten.

De kinderen staan trots op de foto met de lachgas-tanks die ze gevonden hebben tijdens het magneetvissen (foto: aangeleverd)


“Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Normaal vinden we alleen schroefjes en boutjes. Dus dit was echt heel vet”, zegt Maud. Tygo vond het ergens ook wel een beetje spannend. “Eerst dachten we dat we een bom uit de Tweede Wereldoorlog hadden gevonden.” Een passant stelde de kinderen gerust en vertelde dat het waarschijnlijk lachgas-tanken waren.

“Wij hebben de sloot gered”, zegt Tycho trots. De kinderen zijn de dag erna gelijk weer op pad gegaan en hebben vriendjes opgeroepen om ook te komen helpen. "We hebben nu twee magneten." Ook hebben ze grootse plannen voor het weekend: "Overmorgen gaan we weer. Dan nemen we koekjes en drinken mee en gaan we de hele dag magneetvissen."
Pin It
Bekeken: 2762x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/