Tot eind mei zet KunstNetTV jonge filmmakers uit Alkmaar en omgeving in de Spotlight. Filmmakers met een eigen visie en onderwerpkeuze voor hun films.  In de tweede aflevering van 'Filmmakers in de Spotlight' wordt een licht geschenen op Neeltje Walgien.

De talentvolle filmmakers die KunstNet belicht, besteden op een bijzondere en artistieke wijze aandacht aan zorgen over het klimaat, bijzondere mensen en andere onderwerpen. Hun films krijgen zowel online als bij lokale omroepen een platform. In de eerste aflevering besteedde KunstNet aandacht aan Rashel van der Schaaf en nu is Neeltje Walgien aan de beurt. Eind mei volgt een tweede serie filmmakers.

Neeltje Walgien (1996) groeide op in Bergen en studeerde aan de Hogeschool voor de Journalistiek Utrecht. In 2021 ontving ze de VillaMedia Afstudeerprijs voor haar documentaire 'Reborn'. Neeltje werkte onder andere voor Tegenlicht, 2Doc en VICE en is nu verbonden aan het televisieprogramma Brandpunt+ van NPO3.

In Reborn proberen drie vrouwen met levensechte babypoppen hun trauma's, ongewenste kinderloosheid en mentale kwetsbaarheid te verwerken. De poppen bieden hen troost en vullen een leegte. Maar de buitenwereld oordeelt hard en verdeeld. Sommigen reageren boos, anderen vinden het mooi en bijzonder. Filmmaker Neeltje Walgien zag vooral wat het met de vrouwen deed.

Filmmakers in de Spotlight is elke dag om 10:00 en 22:00 uur te zien bij Streekstad Centraal en via de site van KunstNetTV.
Pin It
Bekeken: 633x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/