Zon en aangename temperaturen tijdens de eerste ronde in de teamcompetitie voor atletiekjeugd. En er stond zaterdag ook een stevige wind. Maar die stond vrij gunstig over de atletiekbaan in Warmenhuizen. Wellicht dat AV Hera daar wat van profiteerde ten opzichte van concurrenten elders in het land. Vooral het 1e jongensteam onder 16 jaar kwam goed voor de dag. De jongens wonnen niet alleen de poulewedstrijd met overmacht, ze staan nu ook verrassend tweede in het landsklassement.

Alle U16 jongens deden het goed, maar Zeb Tesselaar stak er bovenuit. Hij behaalde een sloot aan punten met zeer snelle tijden op de 100m horden (14,11s) en de 100m sprint (11,28s). Zijn prestaties komen alleen alleen niet in de rang- of recordlijsten, omdat er grenzen voor de hoeveelheid rugwind gelden. Het kogelstoten ging niet lekker (12,74m), maar hij won de wedstrijd wel en pakte evengoed veel punten voor het team. De 1 jaar jongere Mike Best deed goede zaken op de 100m (12,39s) en bij het verspringen verpulverde hij zijn record (5,58s), al had hij dat ook met teveel rugwind gesprongen. Daarvoor pakte hij samen met Dmitri Sabados, Tije Jillings en Eli Braamhaar al de winst op de 4x100m estafette (48,86s).

Weer kan het kleine Hera zich meten met de grote stedenclubs. Niet alleen werden de jongens onder 16 tweede, ze creëerden een zeer riante marge voor kwalificatie voor het landskampioenschap. Die is voor de Top 12 na de drie voorronden.

De meiden onder 16 deden het ook goed, met een tweede plaats in de poulewedstrijd en een zestiende plek in het landsklassement. Hier was de 13-jarige Ilse Boumans die de meeste punten bij elkaar sprokkelde. Op de 80m horden verpulverde ze haar record (12,89s), zowaar met legale wind voor de ranglijsten. Daarna sprong ze een nieuw verspringrecord (5,07m) en liep ze een nette 80m sprint (10,99s). Haar jaar oudere zus Eva Boumans leverde ook belangrijke bijdragen. Nadat ze zichzelf bij hoogspringen verbeterde naar 1,50m, werd ze onder de lastige omstandigheden en met opkomende kramp vierde op de 800m (2:38,07). Daarvoor had ze met 44,99s op de 4x80m estafette samen met Sara Duin, Donna Tolman en Filiz Ozhazinedar.

Verder trad Hera nog aan met een meidenteam en twee jongensteams onder 14 jaar. De kweekpoule ontwikkelt zich nog, ze eindigden niet zo hoog in het klassement als de wat oudere jongens en meiden.

Komend weekend moeten de oudere junioren in teamverband aan de bak in Hoorn. Vorig jaar haalde Hera met zowel de jongens als meiden de finale. (archieffoto: Streekstad Centraal)
Pin It
Bekeken: 359x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/