Tegenslag voor de meiden van atletiekvereniging Hera. Na een dag met overwegend goede prestaties, werd het 4x400 meter estafetteteam vanwege een knullige fout gediskwalificeerd en daardoor kelderden ze van de zevende naar de zestiende plek in het landsklassement. De komende twee voorronden moet het meidenteam terug zien te komen in de Top 12 voor de kampioenschapsfinale. Het jongensteam van de Heerhugowaardse club eindigde als elfde.

Zondag vond de eerste ronde van de teamcompetitie voor junioren onder 20 en onder 18 jaar plaats in Hoorn. Grote meevaller was het weer, al was het niet erg warm en waaide het zo nu en dan stevig. De meest opmerkelijke prestatie kwam van de pas 15-jarige Rosalie ten Bruggencate. Op de 3.000m verbeterde ze haar eigen record met ruim een halve minuut naar 9:56,95 en zette alle tegenstanders op één of twee ronden.

Malin Schouten won het hoogspringen met een solide 1,65m hoogte en Jonna Eising werd eerste met de polsstok door zichzelf te verbeteren naar 2,40m.  Verder waren er voor Lana Broers tweede plekken op de 400m horden (65,49s) en de 100m (12,86s). Meike Rozemeijer is nog niet in vorm maar werd op de 800m evengoed tweede in 2:29,70 min. Maar goed dat er de prestaties op niveau waren; zo blijft het gat met de Top 12 overbrugbaar.

Bij de jongens was meerkamper Lennart Boogaard de grote puntenpakker. Ondanks dat hij nog kampte met naweeën van een pittige trainingsstage zat hij dicht bij zijn records kogelstoten (14,12s) en discuswerpen (44,37s), goed voor winst en een tweede plaats kort achter de winnaar. Bij het hoogspringen kwam hij tot 1,75m, ook goed voor een tweede plaats. Verder waren er eerste plaatsen voor Thijs ten Bruggencate na een solorace op de 800m in 2:03,90 en voor Thijmen van der Burg op de 3.000m, met een dik record van 9:24,03 min. (foto: Sjoerd de Roos)
Pin It
Bekeken: 375x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/