Gele borden waarschuwen al een tijd dat er gewerkt wordt aan de Middenweg langs het oude winkelcentrum van Heerhugowaard. Bestemmingsverkeer kan doorrijden, maar doorgaand verkeer moet om. De winkeliers in Centrumwaard zijn na een half jaar wel klaar met de beperkte bereikbaarheid, maar de herinrichting van het stuk Middenweg duurt bij elkaar nog tot en met november. "Het duurt gewoon te lang met al die uitlopen."

"We hebben echt begrip voor de situatie en de overlast", vertelt Jeroen Rood van de ondernemersvereniging aan NH Nieuws, mediapartner van Streekstad Centraal. "We weten allemaal dat er wat moet gebeuren, dat het knapper moet worden. Maar wel met zo min mogelijk overlast. En hoe eerder ze met die stoep beginnen, hoe beter."

Dat duurt nog wel even. De slechte winter heeft volgens hem voor maanden vertraging gezorgd. Nu wordt tot augustus gewerkt vanaf Middenweg 175 tot voorbij de Bickerstraat en is er een tijdje eenrichtingsverkeer. Van september tot en met november zijn het voet- en fietspad tussen Middenweg 186 en de Van Veenweg aan de beurt met als eerste die aan de zijde van de winkels. (tekst gaat verder onder de foto)

De winkeliers van Centrumwaard hebben het wel een beetje gehad met de werkzaamheden aan de Middenweg. (foto: NH Nieuws)


De aannemers zorgen er steeds voor dat de winkels bereikbaar blijven, maar niet elke klant heeft dat door, constateert Jeroen Rood. "Het is stil op straat. Met een klein omweggetje zijn we gewoon bereikbaar, maar in de praktijk merken ondernemers dat klanten, ondanks de informatieborden, wegblijven. Eigenlijk zouden ze tussen april en juni klaar zijn, nu duurt het dus nog dertig weken. Heel frustrerend."

Maar volgens Harry Mars, communicatieadviseur van gemeente Dijk en Waard, liggen de aannemers gewoon op schema. "We hebben altijd gecommuniceerd dat de werkzaamheden aan de fiets- en voetpaden en de aanleg nutsvoorzieningen (gas en water, red.) na de zomer zouden doorlopen", zegt hij. "Een precieze planning konden we pas begin dit jaar geven, omdat de aannemer toen met zijn planning kwam."

De evenementen op en om de Middenweg, de jaarmarkt, de kermis en de Tour de Waard, gaan wel gewoon door. "Tijdens Tour de Waard wordt er niet gewerkt, zijn de spullen opgeruimd en is het gebied toegankelijk voor publiek." De kermis komt niet op de Middenweg. Er werd een alternatief gezocht, maar kermisgangers moeten er van uitgaan dat-ie kleiner wordt. Waarschijnlijk moet de jaarmarkt ook van de Middenweg naar alternatieve straten worden verplaatst.

"We zijn blij dat er geen hinder is voor evenementen, maar we hopen dat de gemeente de komende maanden ook aan de ondernemers denkt", reageert Rood. "Er moet snel een goede omleidingsroute komen om de overlast te verminderen. Tijdens gesprekken voelen we ons wel gehoord. Of er wat mee gedaan wordt, is wat anders." (hoofdfoto: NH Nieuws)
Pin It
Bekeken: 529x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/