Dijk en Waard breidt flink uit. Onder andere bij het station in Heerhugowaard worden woningen gebouwd, en er liggen plannen voor de Oostrand van Noord en Zuid-Scharwoude. Woonwethouder Nils Langedijk laat verheugd weten dat het Rijk de bouw van betaalbare woningen in deze gebieden steunt met een subsidie van 5,4 miljoen euro.

"Dit is geweldig, want zo kunnen we tegemoet komen aan de grote behoefte aan betaalbare woningen in onze mooie gemeente", aldus wethouder Langedijk. "We gaan met deze subsidie nieuwe woningen te realiseren en zo onze inwoners helpen bij het vinden van een betaalbare en comfortabele plek om te wonen, in een woonomgeving met een hoge kwaliteit." (tekst gaat verder onder afbeelding)

Het ontwikkelingsgebied 'Oostrand' (beelden: Bing / gemeente Dijk en Waard)


Het Rijk verleent 3,6 miljoen euro voor de ontwikkeling van bijna 600 woningen in de Oostrand en 1,8 miljoen voor 690 woningen in het Stationskwartier. Het geld komt uit de pot van de Woningbouwimpuls, die in 2020 in het leven werd geroepen door het kabinet om de bouw van betaalbare woningen te stimuleren waar hoge woningnood heerst.

Gemeente Dijk en Waard kreeg eerder al geld uit de Woningbouwimpuls voor de ontwikkeling van de Westpoort (Vaanpark) en De Scheg. Dat zijn de terreinen aan de zuidwestkant van Heerhugowaard, aan weerszijden van het spoor. (beeld: pro6 vastgoed)
Pin It
Bekeken: 1041x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/