Een Alkmaarder moet zestien maanden de gevangenis in, waarvan zes voorwaardelijk. Op 28 november zocht de man zijn ex-vrouw in Zuid-Scharwoude op en sloeg haar meermalen tegen de benen met een hamer. Ook dreigde hij met brandstichting, nadat ze zichzelf opsloot in de badkamer, waar hun dochter zich al had verschanst. De man kreeg niet alleen celstraf; hij moet zijn ex 3.680 euro betalen, en meewerken aan reclassering en psychische hulp, en tussentijds uit haar buurt blijven.

Die bewuste dag loopt hij van huis naar zijn ex-vrouw in Zuid-Scharwoude. Naar zijn zeggen om verhaal te halen, omdat ze hem had opgelicht en zijn kinderen had gemarteld. Bij zich heeft hij een rugzak met daarin tie-wraps, ducttape, flessen chloor en ammoniak, installatiedraad, touw, een tang, een mes en ook een hamer die hij drie dagen ervoor had gekocht. Hij breekt in door een ruit in te slaan, als zijn ex terug is van het naar school brengen van de kinderen.

Eenmaal binnen grijpt de Alkmaarder zijn ex, slaat haar tegen de benen met zijn hamer en in het gezicht met zijn vuist. Hij wil de vrouw opsluiten op zolder en dwingt haar om naar boven te gaan. Ze verzet zich en roept om hulp. Eén van de kinderen was toch nog thuis en wil haar moeder helpen, maar sluit zichzelf uiteindelijk op in de badkamer en belt 112. De vrouw blijft zich verzetten. Hij slaat haar nog eens met de hamer tegen haar benen en dreigt met een mes. Toch weet het slachtoffer te ontkomen. Ze vlucht ook naar de badkamer en wacht daar met hun dochter de politie af. De Alkmaarder gaf later toe dat hij was doorgedraaid.

Terwijl de politie al binnen is, roept de man dat hij de boel in de fik zou steken en op zou blazen. Het lukt de agenten om de vrouw en de dochter het huis uit te krijgen. Daarna houden ze de Alkmaarder aan. Op zolder vinden ze een mes, een hamer en ruiken ze dat de zolder is overgoten met chloor.

De rechtbank zag geen aanwijzingen dat de man na zijn vrijlating weer de fout in zal gaan. Evengoed moet hij reklassering en psychische hulp ondergaan, en voor zo lang als die duren mag hij geen contact opnemen met zijn ex-vrouw. Ook mag hij zich in die periode in Dijk en Waard vertonen.
Pin It
Bekeken: 892x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/