Hij heeft het maar net overleefd. De 17-jarige Alkmaarder die vorig jaar uit het niets werd neergestoken op de Langestraat. Hij liep daarbij een slagaderlijke bloeding op. De 24-jarige verdachte uit Sint Pancras moet anderhalf jaar de cel in.

Het is woensdag 6 september 2023. Een zomeravond, in een drukke Alkmaarse binnenstad. Zonder enige aanleiding wordt het slachtoffer in zijn bovenarm gestoken. L. D. is dan onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen. Tientallen mensen zijn getuigen van de steekpartij. Waaronder ook een politieagent in burger. (tekst gaat verder onder de foto)

Tientallen voorbijgangers waren getuige van de steekpartij op de Langestraat.


D. is namelijk al eerder betrokken geweest bij gewelddadige incidenten. En ook die slachtoffers waren min of meer toevallig uitgekozen. In juni 2023 bezorgde de Pancrasser een hondenbezitter een bloedneus en dikke lip. Ook eerder op de dag van de steekpartij ging de man al eerder in de fout. D. sloeg een terrasbezoeker op zijn rug. Het ging om een politieman in burger, die op gepaste afstand de achtervolging inzette.

Maanden later ontstaat in de rechtbank het beeld van een man die lijdt aan depressies en meerdere verslavingen. De rechter neemt het D. extra kwalijk dat het slachtoffer bij de steekpartij had kunnen overlijden. Naast de celstraf legt de rechter hem een behandeling van maximaal een jaar in een kliniek op. Ook moet de verdachte een schadevergoeding van 6.000 euro betalen aan het slachtoffer en 1.000 euro aan een vriend van de jonge Alkmaarder die ook een klap kreeg.

Als D. weer vrij is blijft hij onder toezicht van de reclassering staan. Daarnaast wordt de Pancrasser verplicht om mee te werken aan schuldhulpverlening.
Pin It
Bekeken: 1433x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/