De bestaande horecaondernemers zijn, voorzichtig gezegd, niet enthousiast over de plannen van de gemeente Alkmaar om de horecaregels te versoepelen. De gemeente wil de leegstand in de binnenstad tegengaan en de binnenstad een impuls geven door wat meer bewegingsvrijheid binnen bestemmingsplannen toe te staan.

De gedachte daarachter is dat ieder winkelíer die dat wil een eigen 'coffeecorner' kan inrichten. Dat heet dan 'ondersteundende horeca'. Het NHD meldt dat rond de honderd horecamensen de gemeente tijdens een besloten overleg hebben laten weten dat de plannen niet als 'tovermiddel' gezien moeten worden.

Voorzitter Hans Bezembinder van de Alkmaarse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland heeft de Alkmaarse fractievoorzitters bovendien per brief laten weten dat hij bovendien negatieve gevolgen vreest voor de bestaande horecaondernemers. Die mogen namelijk niet een winkeltje beginnen om hun waren te verkopen, terwijl de winkelier blijbaar wél de concurrentie met de horeca mag aangaan. Ook waarschuwt bezembinder voor het creëren van een te groot aanbod.

Pin It
Bekeken: 3790x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/