De Dienst Regionale Recherche van Den Haag hield dinsdag in Alkmaar en Egmond aan Zee negen verdachten aan in een grootschalig onderzoek naar mobiel banditisme. Ook zijn twee Afghaanse helers gepakt.

Het rechercheteam doet sinds oktober 2014 onderzoek. Dinsdag werden drie Roemenen in Alkmaar op heterdaad aangehouden met een voertuig vol gestolen goederen. Een zoeking op hun verblijfsadres in Egmond aan Zee leidde tot aanhouding van nog zes verdachten, vooral Roemenen.

De politie stuitte bij de zoeking op grote aantallen bigshoppers vol cosmetica, verzorgingsproducten, gereedschap en parfums. Ook zijn twee Afghanen van 39 en 43 jaar aangehouden. Zij namen gestolen spullen af van diverse Roemeense groepen. In totaal hield de politie vier Roemeense vrouwen aan van 20 tot 32 jaar oud en vijf mannen van 19 tot 39 jaar op verdenking van diefstal, heling en deelname aan een criminele organisatie.

De term mobiel banditisme wordt gebruikt bij (internationaal) rondtrekkende criminele groepen. De opbrengst wordt in het thuisland besteed of geïnvesteerd.

Pin It
Bekeken: 3906x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/