Zaterdag stond de Alkmaarse binnenstad in het teken van 'Shopping Day & Night'. Dit jaar werd de Shopping Night voor het eerst gecombineerd met een vleugje 'Fashion Days'. De insteek was goed; zo werden bezoekers van de binnenstad getrakteerd op een bosje bloemen en muziek en waren winkels extra feestelijk aangekleed. Jammer genoeg kwam het niet helemaal uit de verf.

De gebruikte marktkraampjes oogden wat armoedig, de ballonnen werden niet bij iedere winkel ingezet en de tentjes waarvandaan de muziek werd verzorgd onttrokken de DJ's en hun werk volledig aan het zicht van het publiek. Het gevolg was dat een aantal van de op straat draaiende DJ's meer aandacht aan hun telefoon besteedden dan aan interactie met het publiek.

Tijdens de avonduren leken bovendien minder winkels geopend dan tijdens voorgaande jaren. De sfeer was echter uitstekend en is dat uiteindelijk niet wat telt? Marco Schilpp trok er 's middags én 's avonds op uit en maakte een foto-impressie die op onze FaceBook pagina te bekijken is.

Pin It
Bekeken: 2811x