Burgemeester Bruinooge heeft zondag tijdens de voorbespreking van de wedstrijd AZ-Feyenoord kritiek geuit op de gespleten politie-inzet, meldt het NHD. Peter de Graaf, districtschef van politie Noord-Holland was hierbij aanwezig.

Er waren 70 agenten ingepland, waaronder een sectie ME, maar een deel was 'op het laatste moment onder zijn vingers vandaan getrokken' om eventueel bijstand te verlenen bij een motorevenement in Opmeer. Bruinooge wil niet dat een mogelijke dreiging elders ten koste gaat van de veiligheid in en om het AFAS-stadion.

Districtschef De Graaf stelde volgens het NHD dat Rogues, de organisatie van het motorevenement, gewezen was op de eigen verantwoordelijkheid en dat het motorclubs die een mogelijk risico vormen ook inderdaad weert. Daarnaast zijn er jarenlang geen problemen geweest bij het evenement.

De politie wilde volgens De Graaf simpelweg agenten stand-by hebben voor het geval dát, omdat de Opmeerse burgemeester Gertjan Nijpels de motordag door liet gaan ondanks negatief advies van de politie.

Pin It
Bekeken: 3727x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/