Vertegenwoordigers van DIO, SBRCURnet, BOB, Saxion en Stichting KIEN hebben zich verenigd in de KennisPartnerCoalitie Energiesprong. Deze vijf kennis- en opleidingsinstituten, actief in de bouw-, energie- en installatiesector maken zich sterk voor doorontwikkeling van renovatie van naoorlogse huur- en koopwoningen. Tevens stellen ze ‘denk- en doe-capaciteit’ ter beschikking.

Dinsdag is een overeenkomst ondertekend in een van de eerste 55 rijtjeswoningen uit de jaren 70 in Heerhugowaard die in het kader van ‘nul-op-de-meter’ (nul energiekosten) volledig zijn gerenoveerd.

Bouwonderneming BAM zette in Heerhugowaard 'een nieuw huis over het oude heen' met slimme gevel- en dakmodules met zonnepanelen. De woningen kunnen nu weer 50 jaar mee.

De constructie: huurders betalen energiekosten aan hun corporatie, corporaties investeren dat geld in renovatie en bouwers leveren duurzaam gerenoveerde woningen af, gegarandeerd zonder energiekosten. En dat is weer goed voor de werkgelegenheid. De randvoorwaarde, de heffing van een Energie Prestatie Vergoeding door de corporatie, is inmiddels vastgelegd in een wetsvoorstel.

Pin It
Bekeken: 3753x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/