De aantrekkingskracht van Alkmaar op sporttalent groeit. Donderdag tekenden drie sportbonden voor een meerjarige samenwerking met de gemeente. Talentvolle hardlopers, handballers en triatleten uit de wijde omtrek zijn daarmee in Alkmaar verzekerd van extra trainingsmogelijkheden onder professionele begeleiding. De gemeente telt nu liefst tien regionale trainingscentra.

Sportwethouder Peter de Baat: “De ambitie is om in 2018 structureel tot de beste vijf talentregio’s van Nederland te behoren. Met de huidige tien RTC’s is Alkmaar alvast dé grootste opleidingslocatie in Noord-Holland. Een stevig fundament om onze ambitie te realiseren.”

De Baat vervolgt: "Zonder sportverenigingen en -bonden zijn we nergens. Of neem een instituut als de Willem Blaeu-school. Dat alles tezamen maakt van Alkmaar een sportmetropool. Dat maakt Alkmaar Sportstad." Waarbij ook de ontwikkeling van de Westrand een rol speelt onder andere met een nieuw sportcomplex De Meent.

"We willen met het programma Alkmaar Sportstad bereiken dat mensen op ieder niveau aan sport kunnen doen", zegt De Baat. "Jonge talenten worden later de cracks die de jeugd als voorbeeld gaan dienen om ook te gaan sporten. En jong geleerd is oud gedaan." (foto: Rob Verhagen)

Pin It
Bekeken: 2837x