Woensdag vond in de Alkmaarse rechtbank een zitting plaats waarbij gesproken is over het geplande nieuwe crematorium in Alkmaar waar vroeger tuincentrum De Hoef stond. Onder de tegenstanders waren de Stichting Behoud Historisch Landschap Egmond-Bergen-Schoorl, uitvaartonderneming Dela en drieëntwintig buurtbewoners.

Die buurtbewoners kregen meteen al een teleurstelling te verwerken omdat hun bezwaarschrift te laat was ontvangen en dus niet in behandeling zou worden genomen. De Stichting Behoud Historisch Landschap en Dela hadden echter gelijkstemmige bezwaren.

Zo waren ze van mening dat het college de gemeenteraad slecht had geïnformeerd. De gemeenteraad werd er ook op gewezen dat in 2007 de gemeente nog zei dat er geen crematorium in Alkmaar zou komen omdat er al plannen waren voor een crematorium in Heerhugowaard.

Bovendien is in 2010 bepaald dat het terrein weer een groenbestemming zou krijgen als het tuincentrum ooit zou verdwijnen. Ook waren details rondom het crematorium zelf niet duidelijk, bijvoorbeeld de hoeveelheid ovens, uitvaarten per dag en parkeerplaatsen.

Bestuursrechter D. de Feijter besluit gedurende de komende zes weken of het crematorium er wel of niet mag komen. Ook wordt 20 april om 18:30 uur door ontwikkelaar Vrieshorst Projecten BV een infoavond gehouden in het verenigingsgebouw van speeltuin De Hoef.

Pin It
Bekeken: 4028x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/